Najava Business foruma


„MOJ BIZNIS U GLOBALNOM SELU 2019“

6. decembar u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Vi ste preduzetnik? Preduzetnica?
Želite da unapredite ili proširite svoj biznis?
Drago nam je!

Dođite na biznis forum, upoznajte se i učite od najboljih i najuspešnijih.

Posle uspešnog Trga preduzetništva, dosadašnjih novosadskih noćnih bazara, niza edukativnih konferencija koje smo realizovali zajedno, stvara se prilika da se bolje upoznamo, stičemo nova znanja, pozicioniramo svoje mikro biznise u globalnom svetu današnjice.

Stoga, čekamo vas na Biznis forumu preduzetnika i preduzetnica “Moj biznis u globalnom selu” u Novom Sadu, u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu u petak, 6. decembra 2019. godine, od 13:00 do 19:30.

ZAJEDNO SMO VELIKI.
Organizacioni tim.
_

Govornici na Konferenciji 6. decembar

_

Predstavljamo vam jednu posebnu ženu koja će govoriti na našoj godišnjoj konferenciji Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ i to na temu definisanja poslovne ideje!

Sonja Dakić – Živi Radi Voli je iskusna preduzetnica i biznis mentorka, životno motivisana za rad i razvoj društvenog preduzetništva. NLP trenerica i majka dvoje dece koja rado deli svoja znanja i kontakte, jer veruje da tako čini ovaj svet boljim mestom.

2011. godine je pokrenula sa prijateljicom socijalno preduzeće DajDaj d.o.o. za proizvodnju ekoloških platnenih pelena od bambusovog vlakna, jedinog tekstilnog proizvoda u Srbiji koji nosi Eko znak RS.

Dobitnica je specijalnog priznanja za inovativnost Udruženja poslovnih žena Srbije, TEDx govornica i predavačica na mnogim domaćim i stranim konferencijama.

Od 2015. godine je aktivna kao mentorka i biznis konsultantkinja u više programa… Superste Erste banka, Social Impact Award, Podeli znanje, Smart kolektiv, UNDP, OEBS, Brodoto, CDOP, GIZ YEP, Cherie Blair fondacija, Fondacija Divac…

2018. godine pokrenula sopstveni mentorski program Živi*Radi*Voli u saradnji sa ICT HUBom u Beogradu.

OVO JE PRIČA KOJU MORATE DA ČUJETE!

Vidimo se!

Predstavljamo vam Ivana Minića, koji će na predstojećem Business forumu „Moj biznis u globalnom selu 2019“ govoriti na temu razvoja poslovne ideje!

Ivan Minic je 2002. godine osnovao Burek forum, najveću Internet zajednicu na ovim prostorima, koja danas broji 2.200.000 članova, i koju mesečno poseti oko 700.000 različitih ljudi sa prostora Ex-Yu. Od 2007. ovom projektu priključili su se i partneri iz Mađarske – CEMP. Zahvaljujući njima, 2009. su pokrenuti Conquiztador i Totalcar.

Osnivač je i izvršni direktor najveće regionalne konferencije Blogomanija. Na poslednjoj Blogomaniji prisustvovalo je više od 950 učesnika.

Povremeno piše za Netokracija.rs o informacionim tehnologijama, Sportske.net na sportske teme, kao i za mCloud.rs na teme razvoja poslovanja na Internetu.

U septembru 2015. u saradnji sa kompanijom Telenor Srbija pokrenuo je portal MojaFirma.rs.

Od februara 2017. godine predaje na Fakultetu za medije i komunikacije predmet Upravljanje digitalnim projektima.

Od januara 2019. uređuje i vodi Pojacalo.rs, projekat koji se sastoji iz nedeljnog video podkasta o preduzetništvu i niza drugih aktivnosti.

Na Business forumu „Moj biznis u globalnom selu 2019“ govoriće i Monika Pejčić i to na temu: „Lideri i menadžeri, da li su i gde potrebni?“

Monika se na poziciji direktorke sektora za ljudske resurse u kompaniji Delta Holding nalazi od oktobra 2018. godine.

Svoju karijeru započela je u Banca Intesa, na poziciji asistentkinje za PR i marketing u Departmanu za korporativne komunikacije.

U Deltu dolazi 2013. godine, putem programa Mladi lideri, a 2014. godine preuzima funkciju menadžerke za interne komunikacije Delta Holdinga.

U dosadašnjoj karijeri bavila se unapređenjem komunikacije i zadovoljstva zaposlenih, ali i digitalnom transformacijom kompanije i uvođenjem inovacija u okviru aktivnosti Komiteta za inovacije i digitalnu transformaciju Delta Holdinga, čija je članica i koordinatorka.

Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ dovodi nam još jednu sjajnu govornicu!

Prof. dr Danijela Lalic govoriće na temu „Marketing je deo budžeta, da ili ne?“

Danijela Lalić je profesorka na Univerzitetu u Novom Sadu, na Fakultetu tehničkih nauka, na Departmanu za industrijsko inženjerstvo. Predavačica je na osnovnim, master, specijalističkim, MBA i doktorskim kursevima.

Angažovana je na predmetima Poslovno komuniciranje, Odnosi s javnošću, Menadžment korporativnih komunikacija, Komuniciranje na internetu i društvenim medijima.

Objavila je preko 75 naučnih i stručnih publikacija. Koautorka je knjige Primeri dobre prakse odnosa s javnošću 2011, 2013. i 2015. Takođe, izdala je udžbenik u 2019. godini Korporativne komunikacije za primer. Uredila je i prevela na srpski jezik knjigu Business Communication Today (Till&Bovie, Pearson Education). Partnerka je u konsultantskoj kući ProMethod Network Solution System.

Tokom karijere sarađivala je sa kompanijama poput NIS, Delta Holding, Schneider Electric DMS i drugim. Dugogodišnja je članica Društva Srbije za odnose s javnošću, u jednom periodu bila je i članica Upravnog odbora i predsednica žirija za dodelu godišnjih PRiznanja komunikacionim profesionalcima.

Članica je Radne grupe za edukaciju i razvoj društveno odgovornog poslovanja Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija u Srbiji.

Govornik na Business forumu “Moj biznis u globalnom selu u 2019” biće i Radivoj Rale Nicin, izvršni direktor Terra Consulting konsultantske kuće specijalizovane za pružanje savetodavnih usluga u oblasti finansiranja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

Osoba je sa strategijom, visokih rukovodećih sposobnosti sa više od 10 godina iskustva u razvoju i unapređenju prodaje. Vrstan je pregovarač sa sposobnošću uspostavljanja poslovnih odnosa u cilju postizanja poslovnog rasta i napretka.

Najavljujemo Aleksandra Radukina koji će na Business forumu „Moj biznis u globalnom selu 2019“ govoriti na temu „Marketing je deo budžeta, da ili ne?“

Aleksandar Radukin je Digital Performance menadžer i suosnivač kreativne digitalne agencije Homepage.

Agencijski buntovnik, mrgud i bukadžija. Uvek u krajnosti.
Jedan od vodećih eksperata i preduzetnika u digitalnoj industriji sa preko deset godina iskustva i 500 projekata iza sebe.

Konsultant fokusiran na rezultate, edukator i motivacioni govornik. Specijalista za performans oglašavanje, projektovanje prodajnih levaka, primenu „machine learning“ sistema i biznis ciljeve klijenata. Sertifikovan Google i Facebook partner.

Ekstrem po prirodi, broju pirsinga u ušima i pretrčanim kilometrima. U suštini, jedan porodičan čovek, prilično dosadan.

Njegovu „dosadnu“ priču o marketingu čućete 6. decembra u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu!

Na Business forumu „Moj biznis u globalnom selu 2019“ predstaviće vam se i jedan izuzetan čovek, bestseller autor i high performance coach, profesor doktor Kenan Crnkić!

Dr Kenan Crnkić održaće transformacijsko predavanje „Tvoj novi početak“!

Dr Kenan Crnkić autor je velikih regionalnih bestselera o uspehu (“7 tajni uspeha”), sreći (“Pazi kojeg vuka hraniš”) i životu (“Nadživeti život”).

Njegovi radovi i knjige su prevedeni i objavljeni na više stranih jezika, te i na Brajevo pismo.

Doktor je ekonomskih nauka i profesor na katedri za biznis i menadžment Webster univerziteta u Beču i Dubaiu, Edward Bernays u Zagrebu, kao i Kraljevskog univerziteta Autonoma u Madridu.

Školovao se kako u zemlji tako i u inostranstvu, a specijalističke studije uspešno je okončao i na prestižnoj Harvard Business School (Sjedinjene Američke Države).

U praktičnom smislu dr Crnkić uspešno je rukovodio multimilionskim korporacijama i fondacijama u privatnom, ali i državnom vlasništvu.

Njegovu bogatu biografiju ukrašava veliki broj prestižnih nagrada i priznanja za izvanredne rezultate u različitim poljima delovanja kao što su Privredna ličnost godine, Menadžer decenije u Jugoistočnoj Evropi, Ime u nauci Sokratovog komiteta, te američka književna nagrada „Bookvana“ 2018. godine za knjigu godine iz oblasti uspeha i motivacije.

Dr Kenan Crnkić sertifikovani je John Maxwell coach, predavač i transformacioni govornik, te jedina osoba sa ovih prostora koja internacionalno nastupa zajedno sa najvećim zvezdama ove industrije, kao što su John Maxwell, Tony Robbins, Grant Cardone, Brian Tracy, Robert Kiyosaki i mnogi drugi…

Sa više od 300.000 prodatih knjiga smatra se daleko najprodavanijim autorom ovakve vrste literature u široj regiji Jugoistočne Europe.

Više o Kenanu, njegovom radu i aktivnostima možete pronaći na oficijelnoj web stranici www.drcrnkic.org ili na društvenim mrežama, gde njegove svakodnevne objave i motivacione sadržaje prati preko 300.000 osoba širom sveta.

Reč je o izvanrednom predavaču, koji na izuzetno autentičan i prepoznatljiv način uspeva efektno da prenese ključnu poruku, ali što je i najvažnije, nadahne publiku na istinsku promenu – da primenom naučenog započnete jedan novi, potpuno drugačiji, uspešniji, sretniji, te nadasve ispunjeniji život.

Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ dovodi nam i Sretena Vranića koji će ispred Erste Banka Srbija pričati na temu „Kako finansirati poslovnu ideju?“

Sreten Vranić je šef Odeljenja za socijalno bankarstvo Erste banke. Specijalizovan je za rad sa startup kompanijama, NGO i socijalnim preduzećima. Osim osnovnog posla, angažovan je kao mentor na više preduzetničkih programa.

Tokom poslovne karijere vodio je i dva sopstvena biznisa. Diplomirani je ekonomista, a dodatno se specijalizovao za organizacionu terapiju, bankarstvo i finansije.

Veruje da Srbija ima izvanredan preduzetnički potencijal i da menjanjem sebe menjamo svet oko sebe!

U petak, na događaju Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“, ispred Kolping Srbija govoriće Slavica Ranisavljev Kovačev.

Slavica će u govoriti u panelu na temu „Kako finansirati poslovnu ideju?“

Na događaju Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ u okviru panela „Kako finansirati poslovnu ideju?“ govoriće i Jelena Trenkic, koja će predstavljati Razvojni fond Vojvodine.

Dolores Milošev Erdeg biće jedna od dve moderatorke događaja Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“.

Znate je kao autorku platforme „Zdrava priča“ na YouTube kanalu, a znate je i sa Instagram profila @zdravapricabydolores, gde je trenutno prati 14.000 ljudi.

Za sebe kaže da je velika ljubiteljka konferencija gde se susreću iskustva, a „novinarka u njoj“ se uvek raduje dobrim dijalozima.

Moderatorka događaja Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ biće i Ana Adzić, dugogodišnja novinarka, danas producentkinja u Zagrebu.

Iz Fondacije Ana i Vlade Divac na Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ dolazi nam Uroš Delić, koji će učestvovati u panelu „KAKO FINANSIRATI POSLOVNU IDEJU“.

Uroš je u Fondaciji ekonomski savetnik i radi već osmu godinu. U okviru svog angažmana razvija saradnju sa kompanijama i korporativnim fondacijama iz čitavog sveta koje podržavaju projekte fondacije ili sa njima razvija nove programe za podršku. Takođe, angažovan je na direktnoj podršci korisnicima fondacije – gazdinstvima i mikro i malim preduzećima koja se prijavljuju na konkurse fondacije.

Fondacija Ana i Vlade Divac je u Srbiji aktivna od 2007. godine i usmerena je na podršku ugroženim porodicama i stvaranju boljih uslova za odrastanje i obrazovanje dece i mladih u Srbiji. Do sada je od donatora iz čitavog sveta prikupila oko 20 miliona evra koji su uloženi u projekte kojima je pružana Humanitarna i urgentna pomoć, rešavani su stambeni problemi, stvoreni bolji uslovi za decu u vrtićima i školama, a poseban akcenat je na projektima koji se tiču preduzetništva i pomoći poljoprivrednim gazdinstvima i malim biznisima da se razvijaju i uspešno posluju.

Business forum „Moj biznis u globalnom selu 2019“ predstaviće vam i mladi bračni par iz Nove Pazove, koji će nam iskustva građenja sopstvenog biznisa i brenda preneti u panelu „Marketing je investicija ili trošak?“

Jelena i Miroslav Mutić su ljubav prema pčelama i zdravom načinu života spojili u jedan proizvod sa nekoliko ukusa i nazvali ga Zlato u tegli.