Vinarija Kovačević

Naš partner na Konferenciji “Izvori finansiranja u 2019.” dolazi sa obronaka Fruške gore.

Vinarija Kovačević gaji tradiciju proizvodnje vina već više od 120 godina. Porodični vinogradi Vinarije Kovačević prostiru se na površini od 38 ha i smešteni su iznad Iriga.
Vinarija Kovačević poseduje više reprezentativnih zdanja među kojima je svakako najgrandioznije Podrum 1930 iz vremena kraljevine Jugoslavije. Kao odgovor najmodernijim izazovima predstavljanja i promocije Vinarija Kovačević gradi savremen prodajni i degustacioni centar popularnog naziva showroom.

Još u samom začetku srpske vinske revolucije vinarija Kovačević ostvaruje fantastičan komercijalni uspeh sa vinima koja postaju simboli vinarije, a to su Chardonnay i Aurelius.
Komercijalne linije – OrpheLine, Rosetto, Cuvee Piquant… ali i one zahtevnije, penušavci rađeni tradicionalnom i charmat metodom kao i orange wine Chardonnay, Sauvignon blanc i Riesling iz amfora, ostavljaju bogat trag na srpskoj vinskoj sceni.

Vinarija posebno neguje premijum linije S, koju predvodi moćni Aurelius S, dok je Aurelius R liniju u Novoj 2019. godini zamenio Pinot Noir.

Comments are disabled.